JUBILEUMSSUCCÈ MED BOK & SHOWER
Ray Adams i Karlskrona år 2000.
Nytt sekel och Ray Adams blir mer aktiv än på länge. Journalisten Ingmar Norlén gör ett reportage om Ray Adams och får idén att göra en bok om hans liv. Vid den här tiden är Ray som privatpersonen Ragnar engagerad i Sveriges Pensionärers Intresseparti i Uddevalla. Men p.g.a. boken och det planerade jubiléet hinner han inte engagera sig som han tänkt.

1-2 april 2000 startar Christer Peters och Ray Adams ett samarbete med showidén "Minnenas Melodier". Tillsammans med kör och orkester gör man tre utsålda föreställningar i Karlskrona och såväl publik som recensenter är översvallande. Här blandas svensktopp, evergreens och Sinatralåtar i en enda lång kavalkad. Ray själv uttryckte det att "det var längesedan jag tyckte det var så roligt att jobba".
Ingmar Norlén är med och gör första kapitlet till boken genom att bevaka resan, presskonferenser och föreställningarna i Karlskrona

På västkusten gör Ray diverse framträdanden med Uddevalla Big Band och formerna för bok, jubileumsshowe och skiva tar form.

22 mars 2001 fyller Ray Adams 70 år och ger tillsammans med Lasse och Gittan Kjell, Halden Big Band, Christer Peters, Björn Nordvang m.fl. jubileumsshow på Östraboteatern i Uddevalla. Efter föreställningen bjuder Ray på tårta och signerar sin nya bok "Hör min sång".

Minnenas Melodier fortsätter tillsammans med Christer Peters, kör och orkester. Nu besöker man Kalmar, Kristianstad, Växjö och Karlshamn, där man firar stora framgångar. Ray Adams gästar också bland annat Allsång på Vallarna i Falkenberg, Laholmen i Strömstad med Halden Big Band, signerade CD och bok vid Nattsudd i slutet av juli och Sveriges Radio Kronobergs direktsändning i Almundsryds Folkets Hus i Småland tillsammans med bland andra dragspelaren Roland Cedermark.

På internet kunde man följa Oldie Party Online Charts från Österrike där Violetta med Ray Adams fanns på listan under juli och augusti med högsta placering som nummer fem.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

24.04 | 23:20

Jag saknar også Ray och hans fina röst. Gott att höra att du spiller platerne hans Solveig.

...
01.04 | 17:44

Så synd at han er borte. Han var min favoritt. Jeg spiller sangene hans hver dag.

...
30.01 | 15:13

Hej Bengt! NU finns låten på Youtube, Lycka till. /Christer

...
11.01 | 16:44

Via nätet hittade jag en bekräftelse på låten Om hon ringer. Men den finns inte på spotify eller youtube. Jag har bara en dålig inspelning på kassett.

...
Du gillar den här sidan