DET SISTA ÅRET
Ray Adams framför storband, en charmig kombination, en skandinavisk "crooner".
Att 2002 skulle bli Ray Adams sista aktiva år var det ingen som kunde tro då han gjorde formidabel succé vid Gannestadsdagens 20-årsjubileum i Norge 14 augusti. Tillsammans med Roland Cedermark och Guri Schanke fick han fina recensioner. Recensenten skrev att han visserligen var något gråare och någon rundare än då han besökte Gannestadsdagen tio år tidigare, men att stämman inte hade några spår av rost.

Tillsammans med Christer Peters gjorde Ray återigen Café Le Swing 25 september. Denna gång i Olofström och med en skrivtolkad föreställning för hörselskadade. Stor succé!

Början till slutet för Ray Adams blev välgörenhetskonserten i Uddevalla Kyrka i december 2002, då Ray och en kör sjöng till förmån för uteliggare. Ingen märkte att Ray kände sig dålig, men efter en fin version av Adolph Adams "O Helga Natt" drog han sig hemåt för att vila. Svetten lackade och när han skulle gå på toaletten föll han i golvet och fördes till sjukhus. Efter undersökningar kom han hem igen och man fann ingen orsak till hans tillstånd.

2003 innebar dock ett flertal besök på sjukhuset i Uddevalla. Veckan efter midsommar kom beskedet, det var galopperande leukemi, det vill säga blodcancer. Sex veckor senare gick inte Rays liv att rädda och den 4 augusti 2003 avled han. En glad och snäll person, en enastående charmig sångare hade tystnat för alltid.
De planerade föreställningara med Christer Peters på Nalen i Stockholm samt i Malmö och Helsingborg blev således aldrig av.
Länge leve minnet av sångaren och min gode vän
Ragnar "Ray Adams" Asbjörnsen.
/Christer Peters

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Christer | Svar 24.04.2018 23.20

Jag saknar også Ray och hans fina röst. Gott att höra att du spiller platerne hans Solveig.

Solveig T. Storbekken | Svar 01.04.2018 17.44

Så synd at han er borte. Han var min favoritt. Jeg spiller sangene hans hver dag.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

24.04 | 23:20

Jag saknar også Ray och hans fina röst. Gott att höra att du spiller platerne hans Solveig.

...
01.04 | 17:44

Så synd at han er borte. Han var min favoritt. Jeg spiller sangene hans hver dag.

...
30.01 | 15:13

Hej Bengt! NU finns låten på Youtube, Lycka till. /Christer

...
11.01 | 16:44

Via nätet hittade jag en bekräftelse på låten Om hon ringer. Men den finns inte på spotify eller youtube. Jag har bara en dålig inspelning på kassett.

...
Du gillar den här sidan