1964 ITALIENSKA MUSIKER OCH ELEGANS
Ray Adams 1964
1964 startade med att Ray Adams reste till Italien för att leta en orkester inför sommarturnén. I MIlano fann han The Solivari Four och tecknade kontrakt med dessa. De var, enligt Ray, underbara musiker, sjöng i stämmor och var punktliga när det gällde tider och mycket artiga. De följde Ray under näörmare 5 månader på en uppmärksammad och mycket omskriven och omtyckt sommarturné. I Italien teckande Ray också kontrakt med skivbolaget Durium.

Hemma i Norden gavs det ut flera singlar i början av 1964, bland annat en gammal schlager från krigsåren på 1940-talet, "Avskedstoner". Englands vinnarmelodi i Melodi Grand Prix, "I love the little things", skriven av Tony Hatch, spelades också in, liksom den italienska sången "Dumma hjärta-Dumma tårar".
En LP producerade Ray själv och gav ut, men den floppade. En av de bidragande orsakerna var att det i Sverige, under en del av 1964 rådde artiststrejk och man kunde på så sätt inte lancera skivorna som innan.

Den 15 februari deltog Ray Adams tillsammans med en lång rad artister såsom Lily Berglund, Lasse Lönndahl, Egon Kjerrman, Gösta Bernhard, Carl-Gustav Lindstedt och Anna Sundqvist i en stödgala på Chinateatern i Stockholm för skådespelaren och varietéartisten Betty Bjurström som satt i rullstol efter ett svartsjukedrama då hon blev skjuten i ryggen av sin man Renato Senise. Man lyckades denna februarikväll 1964 samla in 10.000:- till en operation!

8 mars fick Ray Adams mottaga "Den norska silverplattan" för "De tusen sjöars land" av Arbeiderbladet vid en gala i Nidaröhallen i Trondheim. Den norska silverplattan fick han för att man passerat 25.000 ex av singelskivan De tusen sjöars land i Norge.

Under våren spelades också 5 radioprogram in för norska radion där Ray Adams var programledare. De sändes i juli månad då sångaren själv var i Sverige på turné på 115 platser på 120 dagar. Med i radioserien "Vi ses" var också Oslo ungdomskör och Willy Andresens kvartett. Ray Adams sjöng bland annat "A nightingale sang in Berkley square", "Summertime", "You do something to me" samt "Lullaby of Broadway".

Den svenska turnén startade i Gamleby i östra Småland Valborgsmässoafton 30/4 och slutade i Olsfors 5 september.
När turnén var över räknade man med att Ray Adams framträtt för över 100.000 människor under sin sommarturné. Redan 17-18 oktober fanns Ray Adams på plats vid Folkparksforum i Eskilstuna för att planera och göra reklam för sin sommarturné anno 1965.

För den tyska marknaden spelade Ray Adams in "Sag nur Auf Wiedersehn" som kom ut på Philips och på Fontanaetiketten gavs i Norden bland annat "I like your kind of love", "Who´ll be the first" och "One more time" ut i slutet av 1964.
Den 6 december deltog Ray Adams i Lykkeshowet på Saga Kino i OIslo tillsammans med bland andra Robertino, Nat Russel och Odd Börre och kring lucia fanns han åter i Göteborgstrakten vid en rad lussevakor och andra evenemang.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

24.04 | 23:20

Jag saknar også Ray och hans fina röst. Gott att höra att du spiller platerne hans Solveig.

...
01.04 | 17:44

Så synd at han er borte. Han var min favoritt. Jeg spiller sangene hans hver dag.

...
30.01 | 15:13

Hej Bengt! NU finns låten på Youtube, Lycka till. /Christer

...
11.01 | 16:44

Via nätet hittade jag en bekräftelse på låten Om hon ringer. Men den finns inte på spotify eller youtube. Jag har bara en dålig inspelning på kassett.

...
Du gillar den här sidan