RADIOPROGRAM, NORRLAND & DELILAH
Ray Adams 1967

1967 startade en ny radioserie i NRK. Denna gick varannan lördagskväll och hette Treklang. Den sista delen av varje program hette Schlagercocktail och där var Ray Adams värd.
I varje program sjöng han till Kringkastingsorkestret och bjöd dessutom in en svensk sångerska. Bland de inbjudna fanns Towa Carson, Sonya Hedenbratt, Marianne Kock och Ann-Louise Hanson. Serien startade i februari 1967, sändes lördagskvällar, men bandades på fredagarna.

I Sverige deltog Ray Adams bland annat i TV-programmet "Hernandoz Café" tillsammans med Suzie, Bitte och Jerry Williams. Programmet producerades i Malmö av Kåge Gimtell.
I Malmö deltog också Ray Adams ishowen "Dans till tusen" på S:t Jörgen, tillsammans med Berith Anserud, Laila Nyström och The Starlighters.

En LP-skiva med Ray Adams favoritlåtar gavs ut av Sonet och ny singel blev en svensk version av "Please release me" som lancerats av Engelberth Humperdinck. Sången gick aldrig in på Svensktoppen, men singeln sålde likaväl över 25.000 ex. i sin svenska version "Låt mej gå".

Den skånske filmproducenten  Bigge Malmquist på Zoom-film, diskuterade långt framskridna planer på att låta Ray Adams ha den manliga huvudrollen i sin nya film. Den kvinnliga skulle besättas av sångereskan Charlotte Dittmer. Tyvärr blev filmen aldrig verklighet.

Sommarturnen gick som vanligt land och rike runt. Midsommar tillbringade Ray som vanligt i Norrland där han framträdde bland annat i Junsele, Trehörningsjö och Ljusdal. På höstkanten sjöng Ray Adams in en av 4 svenska versioner av "The last waltz" - "Den sista valsen". Det gjordes även en norsk version.

Ray framträdde också på Club Playgirl i Oslo som han en tid också var delägare i. Bland annat hade man en negerboxare som utkastare. Ray sålde dock idén då det var mycket bråk på stället.

1968 började för Rays del med en skivinspelning tillsammans med Agneta Munther. Hon var sångerska i gruppen Scandinavien Five och senare mer känd som en av de fyra i Family Four. Agneta och Ray sjöng in duetten "My elusive dreams" som på svenska blev "Drömmar av guld",, en riktigt fin duett. Andra sidan var Engelbert Humperdincks hit "Am I that easy to forget" som på svenska blev "Lycka och Glas". I Norge sjöng Ray också in den som "Ta disse ord".
Under januari låg dessutom "Den siste valsen" på bästsäljar-listan "De beste norske" i Norge.

Perioden 26/1 - 25/2 genomförde Ray Adams en norrrlandsturné tillsammans med Eijes Orkester under ledning av orkesterledaren Eije Oscarsson. Turnén omfattade ett stort antal platser från Sundsvall i söder till Kalix i norr. Den 18/2 genomförde Ray Adams också ett lyckat lopp på travbanan i Skellefteå, då han körde Eijes häst i travet.

fort turnén var slut blev det ännu en skivinspelning i Norge, då Ray sjöng in "Jeg har adrig veart så glad i noen som deg", den norske Grand Prix-vinnaren av Kari Neegaard. Under våren var Ray Adams också värd för ett radioprogram i Norge.

Under sommaren 1968 var det som vanligt turné i de svenska parkerna, men bara under helgerna, då Ray menade att det inte längre lönade sig att ligga ute under hela tiden. Flera parker försvann och lades ner under 1960-talet och det påverkade arbetsmöjligheterna naturligtvis. I Pingsthelgen fanns Ray bland annat i skånska Billesholm och i midsommar såväl i Bengtsfors som i Oslo.

Söndagen 7 juli presenterades Ray Adams "Delilah" på Toppentipset. Det var ett program för de utmanare som fanns till Svensktoppen. Den aktuella veckan utmanade Ann-Louise Hanson, Hepstars, Ingrid Jones, Lill-Babs och Ray Adams i nu nämnd ordning.
Resultatet lät inte vänta på sig. Söndagen 14/7 gick "Delilah" med Ray Adams direkt in på Svensktoppens 3:e plats. En remarkabel come-back på listan som han inte gästat sedan 1963. Ray menade själv att man lätt blir bortglömd om man inte deltar i kändislivet. Listplaceringen följdes av plats även på Kvällstoppen och genererade genast mycket jobb. Bara i ett enda samtal fick han förfrågan om sju olika framträdanden.

"Delilah" lyckades ta sig in på Norges 10 på Topp och låg där i flera månader. Det blev ännu en norsk singel med Ray i Norge, denna gång i duett med Ann-Margrethe Husby; "La oss gå i fred" /" Taushet kan tale". Under oktober genomförde Ray ytterligare en norrlandsturné med Eijes orkester och i december kom den svenska singeln "En enda kort minut", svensk version av Tom Jones-låten "A minute of your time".Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

24.04 | 23:20

Jag saknar også Ray och hans fina röst. Gott att höra att du spiller platerne hans Solveig.

...
01.04 | 17:44

Så synd at han er borte. Han var min favoritt. Jeg spiller sangene hans hver dag.

...
30.01 | 15:13

Hej Bengt! NU finns låten på Youtube, Lycka till. /Christer

...
11.01 | 16:44

Via nätet hittade jag en bekräftelse på låten Om hon ringer. Men den finns inte på spotify eller youtube. Jag har bara en dålig inspelning på kassett.

...
Du gillar den här sidan