FAMILJEN ADAMS OCH TORILD
Ray Adams i kemtvätten 1978.
Den 30 januari 1974 testades "Samba La Bostella" till Norsktoppen och några månader senare var det dags för test av "Et småbruk på Toten" till samma lista. Lördagen 6 april gick den in på listans 10:e plats. Melodin som också var den senaste LP-skivans titel skrevs av Kari Neegaard. Hon hade redan 1968 skrivit Melodifestivalvinnaren "Jeg har aldri veart så glad i noen som deg" som Ray spelade in våren 1968. "Toten" låg på listan i 2 veckor 1974 innan den föll ut. 

TV-serier har i många och långa tider intresserat folk. Således var den konstiga spökfamiljen Addams en populär serie. När Rays dotter Torild ville prova sin lycka som sångare tog hon naturligtvis sin kände far till hjälp.
Duon kallade sig "Familien Adams" och under 1975 kom paret ut med 2 singelskivor. Den första; "Sommeren med deg" och "Kan du önske deg mer" blev en framgång. Den andra, "Som en dröm" och "Om du går" gick väl mera spårlöst förbi. Torild har berättat han hon var alldeles för nervös och att " det hörs hur jag darrade". Torild fortsatte inte som sångerska, men har senare gjort åtskilliga melodier som haft stor framgång.

I september 1975 sjöng Ray Adams in alla sina gamla hits på nytt. I vissa fall för första gången på norska. LP-skivan döptes till "Violetta og elleve andre svisker". Här fanns en helt ny melodi av Ray och Torild; "Det var du", men också "Hånd i Hånd", "De tusen sjöers land", "Mest av alt", "Avskedstoner" och "Bruk ditt liv som en gave".

Inför jul och nyårshelgerna 1975/1976 ville familjen åka bort för att slippa allt stök i hemmet. Ray fick till om att fara till Pers Hotel i Gol. Där skulle Ray och hans familj få allt fritt om han sjöng till den bokade orkestern på kvällarna. Sagt och gjort. Man for dit. Redan första kvällen fångades Torilds blickar av en kille från idrottsklubben i Uddevalla som också gästade hotellet. Nu var Gert Jennehed och Torild Asbjörnsen som oskiljaktiga och redan sommaren 1976 gifte de sig. Men för Rays del startade året artistmässigt alltså som sångare på hotellet i Gol och den 3 januari var det TV-program i NRK, "Platearbeider Hansen" med bl.a. Hans-Petter Hansen, Jan Höiland, Arne Bendiksen, Åse Wentzel och Ray Adams.

1979 gav skivbolaget Sonet i Stockholm ut en LP-serie som kom att kallas "Minnenas Melodier". Där blev Ray representerad med en LP med 20 melodier från 1960-talet. Naturligtvis fanns såväl "Violetta", "De tusen sjöars land" och "Delilah" med bland dessa låtar.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

24.04 | 23:20

Jag saknar også Ray och hans fina röst. Gott att höra att du spiller platerne hans Solveig.

...
01.04 | 17:44

Så synd at han er borte. Han var min favoritt. Jeg spiller sangene hans hver dag.

...
30.01 | 15:13

Hej Bengt! NU finns låten på Youtube, Lycka till. /Christer

...
11.01 | 16:44

Via nätet hittade jag en bekräftelse på låten Om hon ringer. Men den finns inte på spotify eller youtube. Jag har bara en dålig inspelning på kassett.

...
Du gillar den här sidan